divendres, 30 de desembre del 2016

Algunos dias de verano.



Autor: Chabouté.
Editorial Planeta Cómic. 2016.

L'obra es divideix en dos contes diferents, el primer porta el nom genèric de la mateixa i té una durada més curta que el segon que porta el nom de:"Una isla de felicidad" i en té vuit capítols. En tots dos, el protagonista és un nen solitari i afectat per problemes familiars.
"Algunos dias de verano" de l'any 1997, ens explica les desventures d'un nen que pateix els problemes de convivència dels seus pares i que per sort és portat uns dies a una casa al camp on viuen els seus avis. Allà tornarà a gaudir dels dies, del ritme pausat del camp, de la tranquil·litat de la natura i a més farà trencar el silenci i el caràcter agre d'un avi que es conformarà amb un magnífic company de pesca al riu.
"Una isla de felicidad" de l'any 2001, ens narra la relació que s'estableix amb un indigent i un  jove adolescent en un banc d'un parc. L'indigent, que viu als records, derrotat i cansat, i el nen, solitari i amb desig de parlar, mantindran periòdics diàlegs furtius que els faran créixer i enriquir-se per les dues bandes, fins al punt d'enfortir la personalitat del nen i per altra banda donar la força suficient a l'indigent per fer un pas important a la seva vida i començar a sortir de la seva situació de desesperança. 
Una obra senzilla, tendra i íntima, amb el dibuix poderós d'aquest autor, Christophe Chabouté, que ens explica coses properes de la vida de les persones que tenim al voltant, de la fragilitat humana, del patiment, del silenci i de la importància que poden tenir certes paraules de vegades per ajudar-nos a viure. La primera obra va guanyar el Premi d'Angoulème a l'autor novell als inicis de la seva dilatada carrera l'any 1999 quan comptava només amb trenta-dos anys. Un autor discret i silenciós, però amb una carrera i obra extraordinària. Chabouté ja és garantia de qualitat i relats a flor de pell.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada